10. godina zajedno – Preduzeće Rudnik i flotacija Rudnik doo

23. septembra 2014. godine navršava se 10 godina od privatizacije preduzeća Rudnik i flotacije Rudnik doo. 2004. godine “Rudnik” je privatizovan i postao je prvi privatni rudnik sa podzemnom eksploatacijom posle drugog svetskog rata.

10 godina rada – 10 rezultata:

  •     Na dan privatizacije bilo je 295 zaposlenih. Danas u preduzeću radi 420 zaposlenih. Trenutno imamo preko 350 zahteva za prijem u radni odnos.
  •     U modernizaciju rudnika (infrastruktura, oprema, IT i mehanizacija) od privatizacije, oktobra 2004. do kraja avgusta 2014. godine, uloženo preko 8,5 miliona dolara.
  •     Vlasnici smo 3 ISO standarda: ISO 9001, 14001, 18001. Preduzeće Rudnik je u okviru svoje delatnosti prvo dobilo dokument i potvrdu ove vrste.
  •     10 godina posle privatizacije, imamo overene rezerve za minimum  još 10 godina rada rudnika. U toku 2013. godine je otkopano i prerađeno 263.000 tona rovne rude, u odnosu na 124.500 tona u toku 2004. godine pre privatizacije. To predstavlja povećanje od 111%, a obim proizvodnje uvećan je duplo.
  •     Ulažemo u budućnost rudnika, u istraživanje i pronalaženje novih rezervi. U  toku 2013. godine izbušeno je 24.711 metara istražnih bušotina što predstavlja apsolutni rekord u istoriji preduzeća Rudnik.
  •     Masa za plate je povećana od privatizacije za 6,3 puta, od 64.000 dolara na 400.000 dolara. Naš najbolji rudar ima neto platu od 1.200,00 dolara.
  •     Brinemo o lokalnoj zajednici! Sprovodeći praksu društveno odgovornog poslovanja, uključujemo u sve aktivnosti usmerene na poboljšanje kvaliteta života na teritoriji opštine. Realizovali smo veliki broj ulaganja u objekte infrastrukture, pomažemo veći broj kulturnih manifestacija i dajemo podršku kroz sponzorstva, donacije i stipendije.
  •     Brinemo o zaposlenima! U 2013. godini bilo samo 7 povreda na radu što je najbolji rezultat u istoriji rudnika Rudnik. U ovoj godini zaključno sa današnjim danom imamo ukupno 3 povrede. Cilj nam je da povrede na radu su svedemo na minimum.  Potpisali smo ugovor sa Vojno medicinskom akademijom za zbrinjavanje radnika, godišnje periodične lekarske preglede…
  •     Omogućili smo zaposlenima dobre uslove za rad kao i uslove za usavršavanje i napredovanje pri obavljanju poslova. Ulažemo u nove kadrove.
  •     Brinemo o životnoj sredini! Aktivnosti vezane za zaštitu životne sredine u Rudniku realizuju se u skladu sa projektnom dokumentacijom koja je usklađena sa Zakonom o zaštiti životne sredine. Dajemo podršku organizacijama za zaštitu životne sredine i projektima koji se sprovode u okviru lokalne zajednice, pogotovo projektima u koje su uključena deca.

Predstavljamo vam spot o preduzeću Rudnik.
Na realizaciji ovog spota radili su studenti Fakulteta dramskih umetnosti: režiser Katarina Mutić, producent Nataša Janković, snimatelji Marko Mladenović i Marija Đoković, snimatelj zvuka Filip Verkić, rasvetljivač Dragan Pavlović i montažer Nataša Pantić.

Korišćena je muzika iz filma Little Miss Sunshine “The Winner is“ od DevotChka i Michael Danna.