Poseta Nemačke delegacije

U ponedeljak 24.marta 2014. godine, preduzeće Rudnik posetila je delegacija Nemačke iz pokrajine Saarland. Razlozi posete su upoznavanje i uspostavljanje saradnje između preduzeća Rudnik i ovlašćenih predstavnika privrednika i ministarstva Nemačke pokrajine.

G. Horst Bittner, ovlašćeni predstavnik privrednika iz oblasti rudarstva i gđa. Raphaela Adam predstavnica nemačkog ministarstva za odnose sa stranim privrednicima su po završetku radnog dela u okviru koga je  prezentovan model poslovanja, standardi i organizacija preduzeća Rudnik, obišli sve pogone preduzeća i ocenili Rudnik kao jedno od retkih preduzeća koje posluje sa visokim standardima kroz koje je uspostavljen model politike rada  „know-how“.

Upoznati sa aktivnostima koje sprovodimo kada su u pitanju prečišćavanje otpadne vode, prerade jalovine  kao i sa problemima samog mesta Rudnik, predstavnici nemačke delegacije su izrazili interesovanje za dalju saradnju u domenu vodosnabdevanja, problema kanalizacije i prečišćavanja pijaće vode.