Prva nagrada Privredne komore Srbije za društveno odgovorno poslovanje za 2016. godinu

U okviru šestog ciklusa dodele “Nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje” koju organizuje i dodeljuje Privredna komora Srbije, na Svečanoj dodeli održanoj 10. aprila, preduzeću Rudnik i flotacija Rudnik doo u kategoriji srednjih preduzeća (JP Gradsko stambeno iz Beograda, Hyatt Regency) uručena je prva nagrada.

Preduzeće je predstavilo projekat Doma kulture “Vojislav Ilić” na Rudniku i značaj projekta za lokalnu zajednicu, zaposlene, decu, razvoj i značaj kulture….

*Dom kulture na Rudniku do 2014.godine bio je u ruiniranom i nefunkcionalnom stanju. Preduzeće je izvršilo kompletnu adaptaciju objekta u koju je uloženo preko 20 miliona dinara. Dom kulture zvanično je počeo sa radom u avgustu 2014.godine a u poslednje 2,5 godine u saradnji sa partnerima (Opština Gornji Milanovac, Kulturni centar Gornji Milanovac, Muzej rudničko-takovskog kraja, Gornjomilanovačko pozorište…) održano je oko 60 različitih manifestacija (koncerti, predstave, izložbe, projekcije filmova, književne večeri…) Tim preduzeća koji radi na projektu Doma kulture preuzeo je sve aktivnosti oko organizacije događaja i ostalih operativno-logističkih aktivnosti, održavanja Doma kulture, sponzorisanja manifestacija, PR-a i marketinga… Svi događaji organizovani od strane preduzeća Rudnik bili su besplatni. U 2017.godini planirano je oko 30 manifestacija. Značaj projekta je u oživljavanju kulturnog života i obezbeđivanju kvalitetnog kulturno-umetničkog sadržaja, unapređenju svesti o značaju kulture, edukaciji i razvijanju kreativnosti kod dece, kvalitetnom programu za meštane, zaposlene, decu i ostale posetioce koji obogaćuje socijalni život na Rudniku i razvoj kulturnog turizma…Ovo je projekat ima kontinuitet i budućnost.