Tradicionalna proslava Dana rudara Srbije obeležena na Rudniku

6. avgusta 2017. godine tradicionalno je proslavljen Dan rudara Srbije u preduzeću Rudnik. Zaposleni sa porodicama i penzioneri obišli su objekte jame i flotacije.

U Samačkom hotelu organizovana je Centralna proslava Dana rudara Srbije. Na proslavi su se obratili generalni direktor preduzeća Rudnik, Aco Ilić, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević, predsednik Samostalnog sindikata Srbije, Zoran Vujović i pomoćnik ministra u ministarstvu rudarstva i energetike, Siniša Tanacković. Na Centralnoj proslavi prisustvovala je i direktorka Uprave za bezbednost i zdravlje na radu, Marina Furtula i predstavnici sindikata.

Tokom proslave nagrade su uručene za 11 najboljih rudara Srbije iz rudnika Bor, Majdanpek, Rudnik, Rudarsko-metalurško-hemijskog kombinata Trepča – Zvečan, rudnika Belo brdo, NIS ad BLOK, Naftagas – Naftni servisi (pogon “Remont” i “Specijalni radovi”) i 58 jubilarnih nagrada za zaposlene u preduzeću Rudnik za 10, 20, 30 i 40 godina rada u preduzeću.

Na Sportskim terenima kolonije Rudnik tokom dana organizovana su finalna sportska takmičenja a krajem dana organizovano je i takmičenje u kuvanju za “Najbolji rudarski kotlić” i proglašenje pobednika.