Centralna proslava Dana rudara u privrednom društvu Rudnik

6. avgusta organizovana je Centralna proslava Dana rudara i Dan otvorenih vrata za sve zaposlene sa porodicama i penzionere privrednog društva Rudnik. Tim povodom objekate jame i flotacije posetili su ministar trgovine Tomislav Momirović i predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević.
U Domu kulture „Vojislav Ilić“ na Rudniku uručene su jubilarne nagrade zaposlenima za 10, 20 i 30 godina rada kao i nagrade za najbolje rudare i zaposlenu ženu u privrednom društvu za prethodnu godinu a na manifestaciji su uručena i priznanje za najstariju rudarsku porodicu za ukupan radni staž 236 godina i 11 članova porodice i diplome i novčane nagrade za decu zaposlenih koji su učestovali u kampanji “Moji roditelji rade u rudniku”.
Povodom obeležavanja Centralne proslave Dana rudara Samostalni sindikat metalaca Srbije i sekretar Ministarstva rudarstva i energetike dodelili su priznanja najboljim rudarima iz rudnika RMHK “Trepča” – Zvečan, “Rudnik bakra Bor” – Bor, “Rudnik i flotacija Rudnik doo” – Rudnik i “Rudnik bakra Majdanpek” – Majdanpek.
Na dodeli su se obratili mininstar trgovine Tomislav Momirović, direktor Contanga Ivan Komatina i generalni sekretar SSMS Slavko Blagojević.
Povodom Dana rudara po završetku manifestacije u Domu kulture predstavljena je izložba sa fotografijama koje su osvojile nagrade u okviru kampanje “Moji roditelji rade u rudniku”. U okviru kampanje učestvovala su deca zaposlenih od 7 do 15 godina. I mesto osvojio je Teodor Baltić, II mesto Hristina Jakovljević a III mesto Tara Tomić. Pored ovih radova u galeriji Doma kulture bili su izloženi i radovi iz kampanje “Žene u rudarstva” organizovane povodom 8.marta – Međunarodnog dana žena kao i fotografije iz rudnika.